آموزش اضافه کردن دامنه به هاست، تنظیم ریدایرکتها، دومین پوینترها و پارک دامنه

  • تاریخ ثبت : شنبه,۱۳۹۱/۱۲/۱۲
  • تاریخ ویرایش : پنجشنبه,۱۴۰۳/۰۱/۰۹
  • تعداد بازدید : ۱۱۳۵۳
  • دسته : کنترل پنل DirectAdmin

چگونه یک دامنه به هاست خود اضافه کنیم؟
ممکن است شما مایل باشید بر روی هاست خود، چندین وبسایت متفاوت راه اندازی کنید. برای این کار لازم است که به هاست خود، دامنه های جدیدی اضافه نموده و آنها را مورد استفاده قرار دهید. پیش از هر چیز در نظر داشته باشید که پلن هاستینگ شما باید به شما اجازه ی اضافه کردن دامنه ی اضافی را بدهد، وگرنه قادر به دنبال کردن این آموزش نخواهید بود. مثلا فرض کنیم شخصی پلنی را خریداری کرده که از هیچ گونه دامنه ی اضافی بر دامنه ی اصلی وی پشتیبانی نمیکند، بنابراین این شخص تنها قادر است یک سایت بر روی هاست خود راه اندازی کند و اضافه کردن دامنه های بیشتر برای وی امکان پذیر نمیباشد. اما مثلا اگر پلن هاستینگ شما از 5 سایت اضافی پشتیبانی نماید، آنگاه شما قادر هستید 5 دامنه ی متفاوت دیگر نیز به هاست خود اضافه کرده و آنها را مورد استفاده قرار دهید. اضافه کردن یک دامنه به هاست در دایرکت ادمین، عمل بسیار ساده ایست که در اینجا با هم به مرور مراحل آن میپردازیم.

برای شروع وارد پنل دایرکت ادمین خود شده و سپس در قسمت Account management بر روی Domain Setup کلیک نمایید.

 

برای اضافه کردن یک دامنه به اکانت خود، روی لینک Add Another Domain که در بالای صفحه قرار دارد کلیک نمایید. پنجره ی کوچکی برایتان باز شده و از شما درخواست میکند اطلاعات دامنه ی جدید را وارد نمایید.

 


 

در فیلد Domain باید نام دامنه ی جدیدتان را وارد کنید. توجه داشته باشید که در این بخش به عنوان از حروف بزرگ، www و یا http:// استفاده نکنید.
در بخش بعد یعنی Bandwidth میتوانید مقدار پهنای باند مجاز برای این دامنه را تعیین کنید. میتوانید این مقدار را بدون تغییر باقی بگذارید تا هم اندازه ی مقدار اصلی اکانت باشد و یا به دلخواه خود آن را تغییر دهید. مقدار این پارامتر بر اساس مگابایت است.
در فیلد Disk Space میتوانید مقدار مجاز فضای دیسک را برای این دامنه محدود کرده و یا آن را دست نخورده بگذارید تا این مقدار معادل حداکثر فضای موجود در اکانت باشد.
سه پارامتر دیگر یعنی Secure SSL, CGI Access و PHP Access را ترجیحا بدون تغییر باقی بگذارید مگر اینکه واقعا به تغییر آنها نیاز داشته باشید. توجه داشته باشید که تغییر این سه پارامتر تنها در حالتی تاثیر گذار است که در پکیج شما این امکان به شما داده شده باشد. مثلا اگر کسی برای دامنه اش Secure SSL را فعال کند ولی این امکان در پکیج وی غیر فعال باشد، فعال کردن SSL کاملا بی تاثیر بوده و بجای پیروی از دستور کاربر، از اطلاعات پکیج استفاده خواهد شد.
در پایان بر روی Create کلیک کنید تا دامنه به لیست دامنه های شما اضافه شود.
توجه کنید که دی ان اس های دامنه ی جدید را نیز باید مطابق با دی ان اس های دامنه ی اصلی به دی ان اس های سرور تغییر دهید.
برای اینکه بتوانید از طریق فایل منیجر از دامنه ی جدید خود استفاده نمایید، کافی است پس از ورود به فایل منیجر، به فولدر /Domains بروید و با انتخاب دامنه ی مورد نظر، به آن وارد شده و آن را مورد استفاده قرار دهید.

چگونه نام یک دامنه را ویرایش کنیم؟
فرض کنید دامنه ای که به هاست خود اضافه کردید بودید به شکل اشتباهی نوشته شده است. مثلا پسوند آن را به درستی تایپ نکرده اید. در این حالت لازم است نام دامنه را ویرایش نمایید. برای این کار در بالای صفحه بر روی لینک Change a Domain Name کلیک کنید.

در پنجره ی باز شده دامنه ی مورد نظر را انتخاب نموده و روبروی آن، نام دامنه را به شکلی که مایلید دامنه ی انتخاب شده به آن تغییر کند وارد نمایید و در ابتدا بر روی دکمه ی Change کلیک کنید.
 
 

 

استفاده از امکان Site Redirection در دایرکت ادمین :

برای یک کاربر دایرکت ادمینی، آن مهم است این است که ابتدا تفاوت بین Site Redirection یا ریدایرکت سایت را با Domain Pointers یا اشاره گرهای دامنه درک کند. اکثر افراد از این دو امکان به درستی استفاده نمیکنند، بنابراین نتیجه ی دلخواهشان نیز حاصل نمیشود. وقتی یک کاربر مایل است سایت خود یا یک زیر دامنه (یا معادل آن یک فولدر) را به آدرسی دیگر هدایت کند، لازم است از Site Redirection استفاده نماید. مثلا فرض کنید دامنه ی اضافه شده روی هاست شما maindomain.com است و شما مایلید این دامنه را بر روی دامنه ی maindomain1.com ریدایرکت کنید و یا اینکه میخواهید فولدر maindomain.com/redirect به آدرس maindomain1.com ریدارکت شود. در تمامی این موارد لازم است از امکان Site Redirection استفاده کنید.
اما استفاده از اشاره گر های دامنه به این معناست که شما میخواهید دامنه ی دیگری را به دامنه ی خود ریدایرکت کنید و یا دامنه ی دیگری را بر روی دامنه ی خود پارک کنید. این اعمال تنها با استفاده ای Domain Pointers انجام پذیر خواهند بود. در ارسال بعدی در مورد اشاره گرهای دامنه صحبت خواهیم کرد. این ارسال در مورد کار با امکان Site Redirection خواهد بود.

 

چگونه سایت خود را بر روی آدرسی دیگر ریدایرکت کنیم؟ چگونه یک ریدایرکت را حذف نماییم؟
ابتدا وارد پنل دایرکت ادمین شده و از قسمت System management آیکن site Redirection را پیدا کرده و بر روی آن کلیک نمایید.

 

در بخش اول مسیر فولدر مورد نظرمان را جهت ریدایرکت انتخاب میکنیم. اگر این بخش یعنی بخش Local URL Path را خالی بگذارید، ریدایرکت بر روی روت سایت اعمال میشود. مثلا من در اینجا forum را وارد کرده ام و تصمیم دارم آدرس آن را به ساب دومین مربوط به آن ریدایرکت کنم.
Redirect Type را بر اساس نیاز خود انتخاب نمایید. مثلا من میخواستم یک ریدایرکت همیشگی اعمال کنم و به هر موتور جستجو یا مرورگری اعلام کنم که این یک ریدایرکت همیشگی است. بنابراین پارامتر Permanent-301 را انتخاب کرده ام. شما میتوانید دو حالت دیگر یعنی temporary یا موقتی و یا Replaced یعنی جایگزین شده را انتخاب نمایید.
در قسمت آخر یعنی destination URL آدرس مقصد را وارد نموده و در پایان بر روی Save کلیک نمایید.

 


حذف یک ریدایرکت : 

هر زمان که مایل باشید میتوانید یکی از ریدایرکتهایتان را از لیست ریدایرکت ها در همین بخش انتخاب کرده و آن را حذف نمایید.

توجه داشته باشید که اجرایی شدن کلیه ی اعمال مربوط به دامنه ممکن است تا چند ساعت به طول بیانجامد. بنابراین لازم است کمی صبور باشید.
 

به کارگیری اشاره گر های دامنه یا Domain Pointer ها :

در ارسال قبل، تفاوت بین ریدایرکت ها و اشاره گر دامنه را برایتان توضیح دادم. همانطور که قبلا هم گفتیم، زمانی باید از اشاره گرهای دامنه استفاده نمایید که مایل باشید آدرسی دیگر را بر روی یکی از آدرسهای موجود بر روی سایت خود ریدایرکت نمایید و یا یک دامنه را بر روی یکی از دامنه های خود پارک کنید.
برای انجام این کار از صفحه ی اصلی پنل دایرکت ادمین، در بخش System management بر روی Domain Pointers کلیک نمایید.

 

 
برای اضافه کردن یک اشاره گر دامنه کافی است ادرس دامنه ی مبدا را بدون http://www.در بخش Source domain وارد نمایید. حالا اگر میخواهید این دامنه بر روی دامنه ی اصلی پارک شود بگذارید تیک گزینه ی Create as an Alias باقی بماند و در صورتی که تنها به یک ریدایرکت نیاز دارید تیک این گزینه را بردارید.
به این نکته توجه کنید : فرض کنید شما دامنه ی http://www.domain2.com را بر روی http://www.domain.comپارک میکنید. هرگاه آدرس http://www.domain2.com را در مرورگر وارد کنید، محتوای http://www.domain.com به نمایش در آمده اما آدرسی که در نوار آدرس نشان داده میشود همان http://www.domain2.com است. در حالی که اگر دامنه http://www.domain2.com را به http://www.domain.com ریدایرکت کنید، هرگاه آدرسhttp://www.domain2.com در نوار آدرس مرورگر تایپ شود، کاربر به آدرس http://www.domain.com هدایت میشود. اهمیت این نکته کجاست؟ اگر اسکریپت مورد استفاده در http://www.domain.com برای این دامنه لایسنس داشته باشد و دامنه ی http://www.domain2.com را روی دامنه ی اول پارک کنید، هرگاه سایت از طریق آدرس پارک شده باز شود با ارور مواجه خواهید شد. این مسئله در موارد دیگری نیز صادق است. بنابراین لازم است به تفاوت دامنه ی پارک شده با ریدایرکت کاملا دقت کنید و انها را به درستی به کار ببندید.

هرگاه مایل بودید یک پوینتر را پاک کنید کافی است در همین صفحه ای که قرار دارید پوینتر مورد نظر را انتخاب کرده و با فشردن دکمه ی Delete آن را حذف نمایید.